Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde soep met restjes

Bekijk de video voor inspiratie.

  • 1 persoon
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 2 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • stronk broccoli (100 gram)
  • 4 gare aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de ui in snippers
  3. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  6. Snijd de aardappelen in stukjes.
  7. Verwarm de olie in een pan.
  8. Bak de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
  9. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Bak de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  11. Voeg de broccoli, blokjes aardappel, tomaten, 250 ml water en wat Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook.
  12. Doe de deksel op de pan en kook de soep 5 minuten.
  13. Maak de soep op smaak met peper en eventueel verse kruiden als basilicum of peterselie.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 375 kcal 375 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept