Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden
  • 2 portabella’s
  • 1 bosuitje
  • 100 gram kippen- of rundergehakt
  • peper
  • 2 zoete aardappelen (400 gram)
  • stuk knolselderij (400 gram)

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de bleekselderij en snijd de stengel in boogjes.
  3. Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1 eetlepel margarine zacht. Pers er een half teentje knoflook bovenuit.
  4. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
  5. Was de portabella’s en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella’s in 1 eetlepel margarine.
  8. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  9. Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.
  10. Vul de portabella’s met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella’s in 15 minuten gaar worden.
  11. Schil de aardappelen en snijd ze in repen.
  12. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.
  13. Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers het halve teentje knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.
  14. Geef de groente bij de portabella’s en de saus.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij in de koelkast. Dek het snijvlak af met plasticfolie. Probeer deze combinatie eens met wortel en champignons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Portabella is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 26 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept