Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden
  • 4 portabella’s
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kippen- of rundergehakt
  • peper
  • 750 gram zoete aardappelen
  • 1 kleine knolselderij

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  3. Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1 eetlepel margarine zacht. Pers er een half teentje knoflook bovenuit.
  4. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
  5. Was de portabella’s en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella’s in 1 eetlepel margarine.
  8. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  9. Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.
  10. Vul de portabella’s met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella’s in 15 minuten gaar worden.
  11. Schil de aardappelen en snijd ze in repen.
  12. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.
  13. Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers het halve teentje knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.
  14. Geef de groente bij de portabella’s en de saus.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Portabella is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept