Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes erbij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Was de rozijnen.
-
Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.
-
Hak de noten grof.
-
Hak de rozemarijn grof.
-
Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
-
Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
-
Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes erop. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
-
Laat het overgebleven rijstmengsel afkoelen.
-
Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en wat azijn.
-
Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosui en de dressing.
-
Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.