Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Was de pompoen en snijd de bovenkant eraf. Hol uit met een scherp mesje en een lepel. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Leg de pompoen op de kop op de bakplaat en bak 15 minuten in de hete oven. Voeg de laatste 5 minuten het kapje van de pompoen toe.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en bak de pompoen gaar.
-
Hak de noten grof.
-
Spoel de zwarte bonen af in een zeef en laat uitlekken.
- Was de kool en snijd in dunne repen.
-
Meng de zwarte bonen, het uimengsel, de noten, kaneel en rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
-
Vul de pompoen met het mengsel en plaats het kapje erop. Laat in de hete oven nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
-
Laat het overgebleven rijstmengsel afkoelen.
-
Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en azijn.
- Was de bosui en snijd in ringen.
- Meng de overgebleven rijst met de groene kool, bosui en dressing.
- Serveer de salade bij de pompoen.
Variaties
De mosterd kun je makkelijk zelf
maken. Bekijk het recept voor mosterd. Vervang 1 grote pompoen door meerdere kleine pompoentjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.