Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde pompoentjes met koolsalade

Gevulde pompoentjes met koolsalade

Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 kleine pompoentjes
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel blauwe rozijnen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handje ongezouten pistachenootjes
  • 25 gram walnoten
  • ½ eetlepel rozemarijn
  • 130 gram zwarte boontjes (uitlekgewicht, blik)
  • 250 gram gesneden groene, savooie of spitskool
  • kaneel, peper
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 1 theelepel mosterd
  • azijn
  • 1 bosuitje

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes erbij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Was de rozijnen. 
  7. Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.
  8. Hak de noten grof.
  9. Hak de rozemarijn grof.
  10. Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  11. Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
  12. Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes erop. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
  13. Laat het overgebleven rijstmengsel afkoelen.
  14. Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en wat azijn.
  15. Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosui en de dressing.
  16. Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept