Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde paprikasoep

Een hartverwarmende soep vol goede voedingsstoffen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine pot of blik bruine bonen
  • 2 plakjes achterham
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg 500 ml water toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  8. Spoel de bruine bonen af in een zeef.
  9. Snijd de ham in reepjes.
  10. Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
  11. Maak de soep op smaak met wat peper en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Prei over? Gebruik het in een lekkere omelet met groente!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept