Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.
- Bak de ui en paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Bak de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg het water toe en kook de soep 10 minuten.
-
Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
-
Spoel de bruine bonen af in een zeef.
-
Snijd de ham in reepjes.
-
Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Breng de soep op smaak met wat peper en serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.