Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in stukjes en de prei in in smalle ringen.
-
Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Bak de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg het water en het stuk bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten.
-
Pureer de massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
-
Roer de prei en de witte bonen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
- Breng de soep op smaak met wat peper en tijm. Serveer er brood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Maak er eens dit verrassende broodbeleg mee.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.