Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde paprikasoep met boontjes

Zoek een ander recept

Een soeprecept met peulvruchten, eenvoudig te bereiden en snel klaar.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine pot witte bonen
  • peper, mespunt tijm
  • 4 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
  7. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Roer de prei en de witte bonen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
  10. Maak de soep op smaak met wat peper en tijm. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 410 kcal 410 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,6 gram 1,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.