Bereiding
- Doe het volkorenmeel in een grote kom.
-
Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
-
Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de melk.
-
Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door. Voeg wat extra meel of melk toe als het beslag te dun of te dik is.
-
Bak van het pannenkoekenbeslag in een beetje margarine per persoon 2 pannenkoeken.
-
Houd de pannenkoeken warm.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Was de tomaten en snijd in stukken.
-
Bak het gehakt in een droge pan al omscheppend gaar en lichtbruin.
-
Bak de prei mee.
-
Warm kort de tomaten mee.
- Breng het mengsel op smaak met wat peper en oregano of tijm.
-
Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Extra informatie
Wil je zeker weten dat je vleesvervanger
in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of
lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede vleesvervanger.
Variaties
Vervang het vegetarisch gehakt door mager rundergehakt.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.