Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde aubergines met tomatensaus en macaroni

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels olijventapenade
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 kleine aubergines
  • 150 gram tofu of vegetarische mix
  • 2 lepels diepvries doperwtjes
  • peper
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie.
  3. Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  4. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  5. Snijd de tofu klein.
  6. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
  7. Bak de tofu en het vruchtvlees van de aubergines mee.
  8. Warm de doperwtjes en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse keukenkruiden.
  9. Vul de auberginehelften met het mengsel en zet ze in de tomatensaus.
  10. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 20 minuten gaar worden.
  11. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de macaroni er bij.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Olijventapenade is ook erg lekker op een crostini met paprika.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept