Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Bak de helft van de ui en knoflook in de helft van de olie.
-
Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Maak de aubergines schoon en halveer in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de rest van de ui en knoflook.
-
Bak de tofu en het vruchtvlees van de aubergines mee.
-
Warm de doperwten en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse kruiden.
-
Vul de auberginehelften met het mengsel en leg ze in de tomatensaus.
-
Laat de aubergines met een deksel op de pan in 30 minuten gaar worden.
-
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de macaroni met de gevulde aubergines.
Extra informatie
De Italiaanse kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.