Bereiding
- Was de aubergine en verwijder de steelaanzet.
-
Snijd over de hele lengte van de aubergine een reep schil van 1 cm, laat een even breed stuk zitten en schil weer een reep eraf. Ga door tot de aubergine helemaal gestreept zijn.
-
Halveer de aubergine in de lengte.
-
Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Snijd of knip de peterselie klein.
-
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui glazig.
-
Pers er een half teentje knoflook boven uit.
-
Voeg het gehakt, het vruchtvlees van de aubergines, de helft van de peterselie, de komijn en het paprikapoeder toe en maak het mengsel op smaak met peper.
-
Verwarm de rest van de olie in een pan waarin de auberginehelften naast elkaar kunnen staan en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes toe en maak de tomatensaus op smaak met peper.
-
Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en plaats de aubergines in de pan met de tomatensaus.
-
Laat de aubergines met een deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar worden.
-
Schil het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
-
Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
-
Was de rozijnen.
-
Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
-
Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
-
Meng de gare pompoen door de couscous en maak het op smaak met nog wat gemalen komijn en strooi de rest van de peterselie erover.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.