Bereiding
- Was de aubergine. Halveer in de lengte en snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Was de peterselie en snijd klein.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de ui glazig.
-
Voeg de helft van de knoflook, het gehakt, het vruchtvlees van de aubergine, de helft van de peterselie, de komijn en het paprikapoeder.
-
Verwarm de rest van de olie in een pan waarin de auberginehelften naast elkaar kunnen staan. Bak hierin de rest van de ui en de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de tomatensaus op smaak met peper.
-
Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en plaats in de pan met de tomatensaus.
-
Laat de aubergines met een deksel op de pan in 30 minuten gaar worden.
- Maak de pompoen schoon, snijd in stukjes en kook in weinig water in 8 minuten gaar.
-
Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
-
Meng de rozijnen met de couscous en schenk de bouillon erover. Laat wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Meng de pompoen door de couscous en breng op smaak met nog wat gemalen komijn.
- Strooi de rest van de peterselie erover en serveer met de gevulde aubergine en saus.
Extra informatie
Wil
je zeker weten dat je vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze
gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor
een goede vleesvervanger.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.