Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Traditioneel Brits recept met lamsvlees
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde appel

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 speculaasjes
  • 2 appels

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
  2. Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
  3. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
  4. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
  5. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  6. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
  7. Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
  8. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.