Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde aardappelsoep

Dit soeprecept is goed voor de stevige trek.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 300 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie, peper
  • 1 rode paprika
  • 2 plakjes achterham
  • mespunt tijm
  • 4 volkoren boterhammen
  • 2 eetlepels zuivelspread, light

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
  5. Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg 600 ml water toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  7. Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
  8. Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  10. Maak de soep op smaak met wat tijm.
  11. Serveer de soep met volkorenbrood en zuivelspread. 

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de bleekselderij in dit lekkere pastagerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept