Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
-
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
-
Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
-
Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg 600 ml water toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
-
Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
-
Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
-
Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
-
Maak de soep op smaak met wat tijm.
-
Serveer de soep met volkorenbrood en zuivelspread.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.