Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gevulde aardappelen met andijviesalade

Een creatief aardappelrecept.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 1 (oude) volkoren boterham zonder korst
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gehaktkruiden zonder zout
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 struikje andijvie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
  3. Week het brood in ca. 2 eetlepels tomatenblokjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  6. Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, het geweekte brood en de gehaktkruiden door.
  7. Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
  8. Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  9. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
  10. Was de andijvie en snijd het struikje in smalle repen.
  11. Maak een dressing van de olie, azijn, en de mosterd.
  12. Meng de dressing door de andijvie en de doperwtjes en geef de salade bij de gevulde aardappelen.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept