Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Schil het stukje gember en rasp het.
-
Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door.
-
Snijd de kip in repen en schep het mengsel erdoor. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
-
Meng het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even weg.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
-
Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip erop.
-
Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
-
Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het over de kip met groente.
-
Geef de rijst en de wortelsalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.