Bereiding
- Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg uit.
-
Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil en het opengesneden vanillestokje tegen de kook aan.
-
Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
-
Laat de pruimen afkoelen.
-
Roer het merg van het vanillestokje door de yoghurt.
-
Verdeel de pruimen over 2 coupes en schep de yoghurt erop.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.