Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de prei schoon en snijd in stukken van 4 cm.
-
Verwarm de margarine en roerbak hierin de prei kort.
-
Schenk er een wat water bij en stoof de prei in 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Hak de hazelnoten grof en schep de hüttenkäse erdoor.
-
Schep de prei op een schaal en verdeel het notenmengsel erover. Serveer de aardappelpuree erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze 'Kies Ik Gezond?'-app
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ook heerlijk op brood met een lekkere paprikaspread.