Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gestoofde prei met hazelnoten en aardappelpuree

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en verwijder het grove groene deel. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm.
  3. Verwarm de margarine en roerbak hierin de prei kort.
  4. Schenk er een scheutje water bij en stoof de prei in ca. 10 minuten gaar.
  5. Breng de melk aan de kook.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  7. Hak de hazelnoten grof en schep de hüttenkäse erdoor.
  8. Schep de prei op een schaal en verdeel het notenmengsel erover. Geef de aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Huttenkase of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ook heerlijk op brood met een lekkere paprikaspread.

Groene deel prei: bewaar voor in een omelet, soep of groentegerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept