Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de prei schoon en verwijder het grove groene deel. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm.
-
Verwarm de margarine en roerbak hierin de prei kort.
-
Schenk er een scheutje water bij en stoof de prei in ca. 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Hak de hazelnoten grof en schep de hüttenkäse erdoor.
-
Schep de prei op een schaal en verdeel het notenmengsel erover. Geef de aardappelpuree erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Ook heerlijk op brood met een lekkere paprikaspread.
Groene deel van de prei: bewaar de prei afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik de prei voor een groentebouillon.