Bereiding
- Trek de buitenste stugge blaadjes van de artisjok eraf. Snijd de steel eraf en het bovenste deel van de artisjok.
-
Maak de wortel, bleekselderij en knoflook schoon.
-
Snijd de wortel, bleekselderij en knoflook klein en fruit dit in de olie zacht. Voeg wat peper toe.
-
Giet er 200 ml water bij en het stukje bouillontablet en doe de artisjokken in de pan.
-
Kook de artisjokken in 20-25 minuten gaar.
-
Neem de artisjokken uit de pan.
-
Kook het kookvocht tot de helft in.
-
Schep de artisjok lauw of op kamertemperatuur in een diep bord en giet het kookvocht erover.
-
Strooi er klein geknipte basilicum over.
-
Trek de blaadjes eraf en eet het zachte deel. Als alle blaadjes op zijn, is het hooi zichtbaar. Verwijder het hooi met een lepel: dit is niet eetbaar. De overgebleven bodem is wel eetbaar.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk voor het gebruik van bouillon op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de bleekselderij in een groentegerecht.