Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gestoofde appel met kaneel

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 appels

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Breek het kaneelstokje in tweeën.
  3. Boor de klokhuizen uit de appels en schil de appels.
  4. Plaats de appels in een kleine steelpan. Vul de holte met het halve kaneelstokje.
  5. Giet het sinaasappelsap erbij en laat de appels in ca. 10 minuten gaar worden.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept