Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroosterde sardines met rijst en broccoli

Met zilvervliesrijst, broccoli en sardientjes.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 sjalotten of 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram broccoli
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • rozemarijn
  • citroensap
  • 6 verse schoongemaakte sardines

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook met wat peper zacht in de olie.
  5. Schep de helft uit de pan en houd dit achter.
  6. Bak de gare rijst even mee in de pan.
  7. Warm de grill voor.
  8. Meng het achtergehouden sjalottenmengsel met wat rozemarijn en citroensap.
  9. Vul hiermee de buikholtes van de sardines.
  10. Rooster de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  11. Kook de broccoli in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  12. Bestrooi de vis met wat peper. Serveer de vis en de broccoli bij de rijst.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 655 kcal 655 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 50 gram 50 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept