Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte witlof met granaatappel

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram tempé
  • 1 theelepel cajunkruiden zonder zout
  • ½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met cajunkruiden.
  3. Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
  4. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
  6. Bak in de andere lepel olie de tempé aan alle kanten bruin.
  7. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Bak de laatste minuut de blokjes appel met het witlof mee.
  9. Maak het op smaak met wat cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over. Geef de tempé en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Granaatappel:
Bewaar granaatappels buiten de koelkast op een droge plek. Dek een halve granaatappel af en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt of vanillevla. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept