Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Geroerbakte kip met gember

Zoek een ander recept

Eenvoudig te bereiden en lekker pittig.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 1 perssinaasappel
  • 400 gram winterwortel
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim )
  • ½ Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  3. Schrap de wortels en rasp ze grof.
  4. Meng het sinaasappelsap en wat geraspte sinaasappelschil door de geraspte wortel.
  5. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
  6. Snijd de peper in reepjes.
  7. Snijd de knoflook in plakjes.
  8. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  9. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper.
  10. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
  11. Voeg de reepjes peper, de bosuitjes, 100 ml water en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Menusuggestie


Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.