Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte kalkoen met spitskool en gember

Eerst het vlees marineren en daarna alles roerbakken, zo krijgt je maaltijd veel smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ rode of groene peper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels citroensap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram spitskool
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Snijd het stukje peper fijn.
  3. Maak een marinade van de gemberwortel, de peper, de ketjap en het citroensap.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in 6 minuten verder gaar.
  10. Maak het gerecht op smaak met wat peper en geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap en margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. 
Van een stuk gember en citroen kan heerlijke verse thee gemaakt worden. 
De rest van de rode peper is lekker in een koolraapgerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept