Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gemarineerde vis

Zoek een ander recept

Een recept met vis uit de oven.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • mespunt geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Meng de helft van de gember door de fijngemaakte peper.
  4. Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.
  5. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  6. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Warm de grill voor.
  8. Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel er 1 eetlepel margarine over.
  9. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Bak de rijst met de rest van de gember en de kerrie zacht. Geef er de vis en de snijbonen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

De gemberwortel is ook lekker in combinatie met kiwi.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.