Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gemarineerde vis

Een recept met vis uit de oven.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • mespunt geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Meng de helft van de gember door de fijngemaakte peper.
  4. Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.
  5. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  6. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Warm de grill voor.
  8. Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel er 1 eetlepel margarine over.
  9. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Bak de rijst met de rest van de gember en de kerrie zacht. Serveer de vis en de snijbonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

De gemberwortel is ook lekker in combinatie met kiwi.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept