Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde vis met rijst

Gemarineerde vis met rijst

Een recept met vis onder de grill.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • mespunt kurkuma (geelwortel)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stukjes visfilet zoals tilapia, koolvis, pangasius
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram snijbonen
  • 150 gram peultjes
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  2. Meng de helft van de gember met de chilivlokken, het komijnzaad, de kurkuma, het citroensap en 1 eetlepel olie.
  3. Pers er een half teentje knoflook bovenuit.
  4. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de snijbonen en de peultjes schoon. Snijd de snijbonen in ruiten en halveer de peultjes.
  7. Kook de snijbonen in weinig water 6 minuten.
  8. Voeg de peultjes toe en kook de groente nog 2 minuten.
  9. Warm de grill voor.
  10. Laat de vis onder de hete grill in 10-12 minuten gaar worden.
  11. Verwarm de andere lepel olie en bak hierin de gare rijst met de rest van de gember, de rest van de knoflook en de kerrie zacht. Warm de snijbonen met peultjes kort mee.
  12. Serveer de rijst met groente bij de vis.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

De gemberwortel is ook lekker in combinatie met kiwi.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tilapia. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies tilapia met ASC keurmerk, anders liever niet. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept