Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gemarineerde kipspiesjes

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • mespunt sambal
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram kipfilet

Materialen

8 - 12 satéprikkers

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Pers de knoflook in een knoflookknijper uit boven een kom.
  2. Schil de gember en rasp het stukje met een fijne rasp boven de kom.
  3. Roer er de ketjap, de sambal en het citroensap door.
  4. Snijd de kip in blokjes. Roer de kipblokjes door de marinade. Leg het gebruikte mes en de lepel in de spoelbak om af te wassen. Was de snijplank met heet water en afwasmiddel.
  5. Dek de kom met de kip af met een stuk plastic folie. Laat dit in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  6. Zet houten satéprikkers 15 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill.
  7. Warm de grill, barbecue of een grillpan voor.
  8. Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de kipspiesjes in 5-8 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met ratatouille en volkoren couscous.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 590 kcal
Eiwit 25 gram 40 gram
Koolhydraten 5 gram 75 gram
Waarvan suikers 4 gram 20 gram
Vet 2 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 0 gram 10 gram
Zout 0,7 gram 0,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.