Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde kipspiesjes

Gemarineerde kipspiesjes

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram gember
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ras el hanout
  • ½  citroen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 dunne courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml water
  • 150 gram volkoren couscous
  • oregano

Materialen

8 - 12 satéprikkers

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Pers de knoflook uit boven een kom.
  2. Schil de gember en rasp het stukje met een fijne rasp boven de kom.
  3. Roer er de ketjap, wat ras el hanout en wat citroensap door.
  4. Snijd de kip in blokjes. Roer de kipblokjes door de marinade.
  5. Dek de kom met de kip af met een stuk plastic folie. Laat dit in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  6. Zet houten satéprikkers 10 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill. 
  7. Maak de groente schoon. Snijd de courgette en de aubergine in halve plakken, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  8. Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de rest van de groente toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  9. Breng het water aan de kook.
  10. Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer los met een vork en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  11. Warm de grill, een grillpan of barbecue voor.
  12. Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de kipspiesjes in 5-8 minuten gaar en bruin.
  13. Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil.
  14. Maak de couscous op smaak met ras el hanout, geraspte citroenschil, wat citroensap en de rest van de olie.
  15. Maak de groente op smaak met wat oregano. Serveer de groente en de couscous bij de kipspiesjes.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept