Bereiding
- Pel de knoflook. Pers de knoflook uit boven een kom.
-
Schil de gember en rasp het stukje met een fijne rasp boven de kom.
-
Roer er de ketjap, wat ras el hanout en wat citroensap door.
-
Snijd de kip in blokjes. Roer de kipblokjes door de marinade.
-
Dek de kom met de kip af met een stuk plastic folie. Laat dit in de koelkast minimaal 1 uur staan.
-
Zet houten satéprikkers 10 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill.
-
Maak de groente schoon. Snijd de courgette en de aubergine in halve plakken, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
-
Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de rest van de groente toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
-
Breng het water aan de kook.
-
Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer los met een vork en laat afgedekt 10 minuten wellen.
-
Warm de grill, een grillpan of barbecue voor.
-
Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de kipspiesjes in 5-8 minuten gaar en bruin.
-
Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil.
-
Maak de couscous op smaak met ras el hanout, geraspte citroenschil, wat citroensap en de rest van de olie.
-
Maak de groente op smaak met wat oregano. Serveer de groente en de couscous bij de kipspiesjes.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.