Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde kipspiesjes

Gemarineerde kipspiesjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ras el hanout
  • ½  citroen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 dunne courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram volkoren couscous
  • oregano

Materialen

8 - 12 satéprikkers

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Pers de knoflook uit boven een kom.
  2. Schil de gember en rasp het stukje met een fijne rasp boven de kom.
  3. Roer er de ketjap, wat ras el hanout en wat citroensap door.
  4. Snijd de kip in blokjes. Roer de kipblokjes door de marinade.
  5. Dek de kom met de kip af met een stuk plastic folie. Laat dit in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  6. Zet houten satéprikkers 10 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill. 
  7. Maak de groente schoon. Snijd de courgette en de aubergine in halve plakken, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  8. Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de rest van de groente toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  9. Breng 200 ml water aan de kook.
  10. Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer los met een vork en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  11. Warm de grill, een grillpan of barbecue voor.
  12. Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de kipspiesjes in 5-8 minuten gaar en bruin.
  13. Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil.
  14. Maak de couscous op smaak met ras el hanout, geraspte citroenschil, wat citroensap en de rest van de olie.
  15. Maak de groente op smaak met wat oregano. Serveer de groente en de couscous bij de kipspiesjes.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept