Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
-
Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen.
-
Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
-
Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekte blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.
-
Bak de laatste minuut de bosuitjes mee.
-
Snijd de ananas klein.
-
Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook.
-
Geef de ananas, de kool en de rijst bij de kip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.