Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gekaramelliseerde koolraap

Maak nog even volop gebruik van de groente uit het winterseizoen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • mespunt kaneel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de hamlapjes met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  4. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  5. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  7. Meng er de honing door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.
  8. Stuif wat kaneel over de koolraap en geef de aardappelen en het vlees erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Koolraap'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept