Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de buitenkant van de schil eraf.
-
Breng het water met de gember, wat geraspte sinaasappelschil en peper aan de kook.
-
Strooi de couscous in een kom en schenk dit erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan licht.
-
Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
-
Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en wat geraspte sinaasappelschil.
-
Warm de grill voor.
-
Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en gril de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.
-
Maak de couscous op smaak met wat komijn- en korianderzaad.
-
Geef de couscous en de sperziebonen bij de vis.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.