Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gebakken vis met zoetzure saus

Goed voor je wekelijkse portie vis.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram verse ananasstukjes
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gember op siroop
  • ½ eetlepel maïzena
  • 2 lekkerbekjes
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  2. Snijd de ananasstukjes klein.
  3. Maak de sjalot, paprika en rode peper schoon. Snijd het klein.
  4. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  5. Voeg de paprika, de reepjes peper, de ananas, de azijn, 100 ml water en de kleingesneden gember toe en laat dit enkele minuten koken.
  6. Bind de saus met de aangemengde maïzena.
  7. Warm de gebakken vis eventueel op in een droge koekenpan of een voorverwarmde matig hete oven. Geef de saus, de sperzieboontjes en het stokbrood bij de vis.

Menusuggestie



Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ananas heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. 

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept