Bereiding
- Snijd een stukje schil van een schoongeboende sinaasappel. Snijd het in fijne reepjes.
-
Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
-
Pel het sjalotje. Snijd 1 helft heel klein.
-
Snijd de parten sinaasappel klein en meng er de sinaasappelschil, de sjalot, de olie, de honing en wat peper door.
-
Breng de melk tegen de kook aan met de andere halve sjalot, het laurierblad en de peperkorrels en laat dit 10 minuten trekken.
-
Zeef de melk en roer de melk met het meel tot een papje. Breng dit aan de kook om de melk te binden.
-
Stamp de aardappelen fijn en roer er de saus door.
-
Meng de garnalen er door en maak het geheel op smaak met peper en klein geknipte bieslook.
-
Laat de massa afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Vorm er 8 koekjes van. Gebruik eventueel een beetje volkorenmeel als de koekjes plakken.
-
Bak de koekjes in de koekenpan in 10 minuten heet en goudgeel.
-
Leg ze op 4 borden en schep de sinaasappelsalsa er naast.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.