Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Garnalencocktail

De garnalencocktail is een klassieker onder de voorgerechten. Hier een recept voor een gezonde en snelle versie.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels Biogarde yoghurt, halfvol
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • peper
  • stukje komkommer
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de yoghurt, de tomatenketchup en wat peper.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje erover.
  7. Was de peterselie en knip het klein. Garneer hiermee de cocktail.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 9 gram 9 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept