Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met ratatouille en noten

Pasta met ratatouille en noten

Genieten van de vegetarische keuken.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente (vers of diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 50 gram walnoten
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie zacht.
  4. Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
  5. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit even sudderen.
  7. Breek de walnoten in stukjes.
  8. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden en schep het door de uitgelekte fusilli.
  9. Strooi aan tafel de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest voor een broodpizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 680 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 21 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept