Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Frisse bietjessoep

Voor deze soep hoef je het fornuis niet eens aan te doen. Je bereidt en eet hem namelijk koud.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram gare rode bietjes
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 bosuitje
  • 2 perssinaasappels
  • azijn
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)

Bereiding

  1. Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in stukken.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  3. Was het bosuitje. Snijd het witte deel van het bosuitje klein en snijd het groene deel in ringen. Houd de groene uienringen achter voor garnering.
  4. Pers de sinaasappels uit.
  5. Pureer de bietjes met de tomaten, het witte deel van het bosuitje en het sinaasappelsap met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn. Laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
  6. Verdun de soep eventueel met nog wat water en maak hem op smaak met een beetje azijn.
  7. Schep de soep in 2 kommen en garneer met een theelepel geraspte mierikswortel en de achtergehouden ringen bosui.

Ingrediënten over?

Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
Probeer eens deze snelle bietjesravioli met geitenkaas.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept