Bereiding
- Snijd van de bieten de harde bovenkant weg en snijd in stukken.
-
Was de tomaten en snijd in stukken.
-
Was de bosui. Snijd het witte deel klein en het groene deel in ringen. Houd de groene ringen achter voor garnering.
-
Pers de sinaasappels uit.
-
Pureer de bieten met de tomaten, het witte deel van de bosui en het sinaasappelsap met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn. Laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
-
Verdun de soep eventueel met nog wat water en breng op smaak met een beetje azijn.
-
Schep de soep in kommen en garneer met de geraspte mierikswortel en achtergehouden bosui.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode bieten:
Bewaar gekookte bieten afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bieten eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
Probeer eens deze snelle bietjesravioli met geitenkaas.