Bereiding
- Doe het kikkererwtenmeel in een kom, meng het zout erdoor en maak een kuiltje in het midden.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Giet het water en 2 eetlepels olijfolie in het kuiltje. Roer vanuit het midden dit tot een glad beslag.
-
Dek de kom af en laat het beslag 2 uur bij kamertemperatuur staan.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrijk een ovenvaste schaal of koekenpan die in de oven kan met olie. Schenk het beslag erin.
-
Strooi er wat rozemarijn, tijm of komijnzaad over.
-
Bak de farinata in 20-25 minuten gaar en lichtbruin.
-
Pel de uien en snijd ze in ringen.
-
Fruit de uienringen in de rest van de olie 15 minuten heel zacht.
-
Kook de eieren hard.
-
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
-
Draai het vuur hoog en roerbak de spinazie kort met de uien mee.
-
Maak de groente op smaak met wat chilipoeder.
-
Pel de eieren en halveer ze.
-
Leg de halve eieren op de groente en strooi de pijnboompitten erover.
-
Serveer de groente bij de farinata.
Variaties
Snijd de farinata in punten en geef ze met hummus als lunch.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.