Materialen
Keukenmachine/staafmixer, bakplaat, bakpapier, oven/airfryer
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en dep goed droog met een schone theedoek of keukenpapier.
-
Pel de ui en knoflook en snijd in stukken.
-
Pureer de kikkererwten, ui, knoflook, komijn en koriander tot een grove massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Breng het mengsel op smaak met chilivlokken en het citroensap.
-
Was de kruiden, hak klein en meng door het mengsel.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C of de airfryer of 180 °C.
-
Vorm van het mengsel balletjes.
- Bekleed een bakplaat of het bakje van de airfryer met bakpapier. Leg daar de falafel op met voldoende ruimte tussen de balletjes.
-
Bak de falafel in de oven 20-30 minuten en in de airfryer 10-15 minuten goudgeel. Draai eventueel tussendoor om.
Variaties
Vervang de kikkererwten uit blik door gedroogde kikkererwten. Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik ook eens (rode) linzen in plaats van kikkererwten.
Gebruik de falafel in een heerlijk broodje pita met tzatziki en rauwkost.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.