Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Fajita’s met vleesreepjes, groente en kidneybonen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram varkenspoelet
  • citroensap
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • ½ komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • gemalen komijn
  • 2 (rode) uien
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 4 kleine volkoren tortilla's

Bereiding

  1. Doe het vlees in een kom en meng er wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door. Zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  2. Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit.
  3. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat peper en gemalen komijn.
  4. Maak de rest van de groente schoon. Snijd het andere teentje knoflook en de uien in snippers, de paprika en de tomaten in blokjes.
  5. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  7. Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en stoof dit een paar minuten.
  8. Meng de kidneybonen erdoor en warm het geheel goed door.
  9. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden komkommer moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept