Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tzatziki

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ komkommer
  • dille of gemalen komijn
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
  2. Voeg de yoghurt, het citroensap en de peper toe.
  3. Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  4. Maak het mengsel op smaak met dille of komijn en olijfolie.

Extra informatie

Lekker als saus bij gebakken tofu, vlees of kip.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 60 kcal 60 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept