Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tzatziki

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ komkommer
  • dille of gemalen komijn
  • 1 volkoren pistoletje

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
  2. Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
  3. Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  4. Maak het mengsel op smaak met dille of komijn en eventueel wat peper.
  5. Snijd het pistoletje en plakken en serveer dit erbij.

Extra informatie

Lekker als saus bij gebakken tofu, vlees of kip.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.