Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eieren in kruidensaus

De eieren serveer je in een tropisch kruidensausje.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram volkoren noedels
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 3 takjes selderij
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  2. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Kook de eieren hard.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
  7. Roer de maïzena met 100 ml water glad en schenk dit bij de ui.
  8. Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
  9. Maak de saus op smaak met peper.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Was de selderij en de koriander en knip het klein.
  12. Schep de parten ei door de saus en strooi de kruiden erover. Geef de sperziebonen en noedels erbij.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept