Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Doperwtjessoep met kokos

Breng de soep op smaak met een beetje kokosmelk. Tip: de overige kokosmelk kun je in kleine porties invriezen in een ijsblokbakje.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • mespunt kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 3 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel kokosmelk

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine zacht.
  3. Voeg 250 ml water, het stukje bouillontablet en de doperwtjes. Kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Roer er de kokosmelk door en warm even goed door.
  7. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de peterselie over.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 80 kcal 80 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept