Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

Met lekker weer kun je dit recept ook op de barbecue maken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • ½ eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine bieflapjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram zoete aardappel

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de buitenkant van de schil. Pers de limoen uit.
  2. Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
  3. Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar.
  5. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil en 1 eetlepel limoensap. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
  7. Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  8. Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden goudgeel.
  9. Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept