Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
-
Verwarm de oven voor op 185 °C.
-
Meng de
bloemkool met de helft van de olie en kruiden, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
-
Kook de
rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
-
Maak de restjes groente schoon en snijd in blokjes.
-
Verwarm de rest van de olie in een
pan en bak de ui en knoflook. Voeg de rest van de specerijen en tomatenpuree toe en bak
nog 5 minuten.
- Bak de restjes groente mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat
dit nog even sudderen.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Voeg de kikkererwten, bloemkool en kokosmelk toe en kook het geheel nog 5 minuten.
-
Was de peterselie of koriander en snijd fijn.
-
Garneer met de verse kruiden en limoen en serveer de rijst erbij.
Variaties
Je kunt de bloemkool ook 15 minuten in de airfryer op 180 °C bereiden in plaats van in de oven. De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.