Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Crostini met tonijn

De roomkaas geeft de crostini een frisse smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein blikje tonijn op water
  • 3 groene olijven
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • peper
  • 2 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Snijd de olijven klein.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Maak van de roomkaas met de tonijn, de olijven, de peterselie en wat peper een smeuïg mengsel.
  5. Rooster het brood lichtbruin en snijd het in driehoekjes.
  6. Besmeer het brood met het mengsel.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat tonijn, albacore. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Albacore tonijn (Stille Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Skipjack tonijn kan een prima keuze 
zijn, afhankelijk van de vangstmethode. Geelvin en Blauwvin tonijn: liever niet. 

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept