Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Crostini met oesterzwammen

Dit voorgerecht is helemaal niet moeilijk en dankzij de kruiden superlekker.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • mespunt Provençaalse kruiden
  • 6 kleine oesterzwammen
  • 6 sneetjes volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Meng de olie met de uitgeperste knoflook, de kruiden en wat peper.
  2. Maak de oesterzwammen schoon. Leg ze op een schaal en druppel de olie er op.
  3. Warm de grill voor.
  4. Rooster de sneetjes brood onder de grill lichtbruin.
  5. Rooster de oesterzwammen in enkele minuten onder de grill gaar en bruin. Leg ze op het brood.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
De overgebleven oesterzwammen kunnen gebruikt worden in een omelet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept