Bereiding
- Was de citroen, rasp wat van de schil af en pers het sap uit.
-
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en was je handen.
-
Maak een marinade van wat citroensap, -schil en chilivlokken en schep dit door de kip. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
-
Breng het water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
-
Doe de couscous in een schaal en schenk de kokende bouillon erop. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
-
Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
-
Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten lichtbruin.
-
Bak de prei en de wortel mee gaar.
- Halveer de dadels in de lengte.
-
Maak de bosui schoon en snijd klein.
-
Meng de dadels en bosui door de couscous en schep het kip-groentemengsel erop.
Variaties
Vervang het kipfilet door vegetarische kipstukjes.
In plaats van chilivlokken kun je ook een gedroogde rode peper gebruiken. Verkruimel deze en verwerk in de marinade voor de kip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.