Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Courgettesoep

De bieslook geeft de soep een frisse smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • stukje ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 6 sprietjes bieslook
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in de olie.
  4. Voeg de blokjes courgette toe met 200 ml water en het stukje bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  6. Pureer de courgettemassa met de gewassen basilicum in de keukenmachine of met de staafmixer.
  7. Breng de soep weer aan de kook en garneer met de bieslook.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 65 kcal 65 kcal
Eiwit 1 gram 1 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept