Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Was de courgette en snijd in blokjes.
-
Verwarm de olie in de pan en bak de ui zacht.
Bak de knoflook 2 minuten mee.
-
Voeg de courgette toe en bak paar minuten
mee.
-
Verkruimel het stukje bouillontablet over de courgette en voeg
het water toe. Breng het water aan de kook en laat het geheel 10 minuten koken.
- Was de basilicum, hak grof en voeg toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
-
Voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten
koken.
-
Maak een romige garnering door zuivelspread met
een beetje water te mengen tot een vloeibaar mengsel.
-
Verdeel de soep over kommen en garneer met zuivelspread en eventueel extra basilicum.
Variaties
In plaats van zuivelspread ook lekker met verrijkte sojayoghurt of halfvolle Griekse yoghurt als topping.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.