Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
-
Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
-
Voeg ¾ van de mais en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
-
Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
-
Hak de pinda's grof.
-
Roer de pindakaas door de soep.
-
Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
-
Strooi de pinda's erover en serveer de repen brood erbij.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.