Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Citroenijs met aardbeiensaus

De verse aardbeien pureer je tot een aardbeiensaus.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 bolletjes sorbetijs-citroen

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Pureer de aardbeien met het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer.
  3. Serveer de saus met een bolletje citroenijs.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen. Aardbeien zijn ook heerlijk op een krentenbroodje.


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aardbei'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 100 kcal 100 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept