Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chinese kool met pinda’s

Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
  2. Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Laat de linzen in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  6. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
  8. Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder en geef ze bij de Chinese kool.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar de rest van de champignons in een plastic bakje of papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik ze in een stamppotje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept