Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chinese kool met pinda’s

Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
  2. Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Laat de linzen in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  6. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
  8. Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons: 

Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.  

Gebruik de rest in een stamppotje.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept