Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chinese kool met gember en cashewnoten

Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 Chinese kool
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 50 gram cashewnoten, ongezouten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de kool in repen.
  3. Schil het stukje gemberwortel.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
  5. Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  6. Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  7. Verwarm de melk.
  8. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  9. Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept