Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chili con carne

De kruidenmix stel je zelf samen, veel gezonder en lekkerder dan chili con carne uit een pakje.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui in een grote pan in de olijfolie. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak dit kort mee.
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.
  8. Maak op smaak met chilipoeder.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Doe de rest van de tomatenblokjes in een schaaltje of koelkastdoos. Bewaar ze afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de tomatenblokjes in deze preicurry.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept