Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

Spruitjes krijgen door de appel en rozijnen een zoete twist.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 400 gram spruitjes
  • 1 (rode) ui
  • ½ appel
  • 1 eetlepel rozijnen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Meng de cajun kruidenmix door de olie.
  4. Schep de helft ervan door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
  5. Bak de blokjes aardappel 10 minuten in de hete oven. Schep ze een keer om.
  6. Snijd de kipfilet in lange repen en meng de rest van de kruidenolie erdoor.
  7. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 10 minuten mee gaar en lichtbruin bakken.
  8. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  10. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
  11. Was het stuk appel en was de rozijnen.
  12. Snijd de appel in dunne partjes en meng ze met de rozijnen door de spruitjes. Serveer de spruitjes bij de kip met aardappelen.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spruitjes heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept